Belföld

Rács mögött marad a galgagutai rablógyilkos

Két hónappal meghosszabbította a Balassagyarmati Járásbíróság annak a 45 éves férfinak a letartóztatását, aki április elején agyonvert egy 89 éves nyugdíjas asszonyt Galgagután.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított azért ment az egyedül élő, betegsége miatt bottal járó, nyolcvankilenc éves ismerőséhez, hogy pénzt szerezzen tőle. Egy botot vitt magával, amivel a ház teraszán ülő asszonyt hátulról többször fejen ütötte, majd átkutatta a lakást, és elvitte azt a több millió forintot, amit talált. Az idős nő a bántalmazás következtében elszenvedett fejsérülései következtében a helyszínen életét meghalt. A 45 éves férfi beismerte bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során.

A Nógrád Megyei Főügyészség szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró a férfi jelenlétének biztosítása érdekében október 15-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik