Belföld

Bocsánatot kér vállalhatatlan kijelentéseiért az ellenzék szerencsi jelöltje

Rasszista és antiszemita megnyilvánulásai is voltak a jobbikos politikusnak, aki azt kéri a többi ellenzéki párttól, „tegyék most félre mindazt, ami kavarog bennük.”

Keresztény, istenfélő emberként elismerem, hogy hibát követtem el, amikor a közösségi médiában lefolytatott viták hevében évekkel ezelőtt vállalhatatlan kijelentéseket tettem. A bűnömért bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megbántottam

– írta közleményében a jobbikos Bíró László, aki az ellenzéki pártok összefogásával indul az októberi szerencsi időközi parlamenti választáson, amelyet a fideszes Koncz Ferenc halála miatt írtak ki.

Bírót rasszistának tartja Setét Jenő roma aktivista, korábbi kijelentéseiből pedig a Magyar Nemzet idézett antiszemita megnyilvánulásokat, Budapestet például judapestnek nevezte, és a lap szerint azt is szóvá tette, hogy a környékbeli wellness szállodák vendégei között sok a zsidó.

A jobbikos politikus közleményében a bocsánatkérést követően azt írta: hisz a megbocsátás és a változás erejében, és bár tudja, hogy korábbi kijelentéseivel nehéz helyzetbe hozta azokat az ellenzéki pártokat, amelyek a támogatásukról biztosították, augusztus 22-én hivatalosan is elindul a kampány, „a startvonalon állunk, ahonnan már nincs visszaút, csak előre, hogy lebontsuk a Fidesz kétharmados falait”.

Nem kérem azt, hogy az ellenzéki pártok elnézzék a bűnömet. Csak azt kérem, tegyék most félre mindazt, ami kavarog bennük. Tegyék félre azokért, akikért megyei képviselőként immár 10 éve küzdök Borsodban, Abaújban, a Hernád völgyében, Hegyalján, a Taktaközben származástól függetlenül. És tegyék félre azokért is, akik ettől a választástól nem kevesebbet várnak, mint a kétharmad lebontását szerte az országban

– írta.

Kiemelt kép: Bíró László Facebook-oldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!