Belföld

Novák Előd most Újbudán szedte le a szivárványos zászlót

Novák Előd kedden levonta és eltüntette a szivárványos zászlót az újbudai önkormányzat épülete elől – közölte a Mi Hazánk politikusa. Novák kerületi önkormányzati képviselő és álláspontja szerint azzal, hogy az önkormányzati művelődési házban egész hónapban az LMBTQI jegyében tartanak rendezvényeket, őt „világnézeti okok miatt” kirekesztik, mert a „rendezvénysorozat házirendje szerint a más véleményt képviselők nem vehetnek részt az eseményeken”. Emiatt a szélsőjobboldali képviselő panaszt tett a jegyzőnél.

Novák Elődnek egy héten belül ez már a második ilyen akciója. Szombaton egy tűzoltólétrára mászva szedte le a budapesti Városházáról a szivárványos zászlót és azt egy kukába dobta. A rendőrök akkor állították elő, amikor visszament a létráért.

Az önkormányzat feljelentést tesz

Cikkünk megjelenése után a DK közleményt adott ki, amelyben azt írták, a DK-s vezetésű önkormányzat feljelenti Novák Elődöt. Hozzátették, hogy a párt egy nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hisz, és a XI. kerület önkormányzata a magyar zászló mellé újra kitűzi a szivárványszínű zászlót.

Novák Előd CIA-ügynöknek képzelte magát a szivárványos zászlós akciója közben
A szivárványos zászló kukába dobását szerinte Matt Damon sem csinálhatta volna jobban.

Kiemelt kép: Mi Hazánk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik