Belföld

Novák Előd CIA-ügynöknek képzelte magát a szivárványos zászlós akciója közben

Novák Előd, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, XI. kerületi önkormányzati képviselő azzal vétette észre magát, hogy hétfőre virradóra felmászott a budapesti Városháza homlokzatára egy létrán, hogy leszedje onnan a szivárványos zászlót.

Az akciót rendőrök zavarták meg, és elő is állították Novákot, aki elfutott, kezében a zászlóval. Az esetről posztoló Novák további részleteket is elárult büszkén egy gratuláló komment alatt:

Köszönöm, maratonfutó vagyok, most jól jött :) Hamarosan a szeméttelepen lesz a zászló, nemigen találják meg addig, hogy a város melyik kukájába dobtam. A Bourne-filmek jártak az eszemben, ahogy a térfigyelő kamerák közt ügyeskedtem, épületek belsejében is…

– írta a képviselő, azaz Matt Damon karakteréhez mérte magát, aki az említett filmekben egy titkos CIA-programban kiképzett ügynököt alakít.

Novák nagy csele annyira nem jöhetett be, mert a Mi Hazánk még képet is közölt – kiemelt képen – a kidobott zászlóról. Ezen látszik, hogy a Petőfi Sándor utca 16-ig futott vele, azaz úgy 300 métert tett meg a zászlóval a „maratonfutó”.

Az idén először került ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója a Városháza homlokzatára. Karácsony Gergely főpolgármester azt közölte, azért döntöttek így, hogy ezzel is világossá tegyék: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával és kiáll saját közösségéért.

A zászlót az akció óta már újra kitűzték a Városházára.

Kiemelt kép: Mi Hazánk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik