Belföld

Figyelte, több fronton is zaklatta a volt barátnőjét egy budapesti férfi

Zaklatás és információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 49 éves budapesti férfival szemben, aki szakításukat követően naponta hívta, többször követte, e-maileket írt szerelmének, valamint a nő gyermekének is megváltoztatta két internetes jelszavát.

A férfi hat éve járt a nővel, de a nő tavaly júniusban szakított vele. A férfi nem tudta feldolgozni a szakítást és folyamatosan kereste, idén márciusig  közel 900 alkalommal hívta vagy üzent neki telefonon.

Egy idő után azonban nem elégedett meg a telefonos zaklatással. A békülés reményében a munkahelyénél várta az exét és hazáig követte, de a nő elutasította a közeledését. A csalódott férfi továbbra is figyelte a volt barátnőjét, mivel róla és új barátjáról titokban fényképeket készített egy orfűi kirándulásuk alkalmával, majd egy balatonszemesi strandolásukkor is inzultálta őket, ekkor odament hozzájuk és emelt hangon beszélt velük.

A férfi korábban segített a nő gyermekének e-mailes fiókot létrehozni, így tudta annak jelszavát. A férfi azonban a gyerek egyik közösségi oldalon lévő oldalát is felhasználóként akarta megismerni, ezért új jelszókéréssel mindkét oldalon a belépési jogosultságot megváltoztatta és elérhetetlenné tette a kiskorú számára. Az ügyészség pénzbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik