Belföld

Buzogánnyal verte félholtra a kollégáját egy testvérpár

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség az ellen a testvérpár ellen, akik kis híján megölték az egyik kollégájukat tavaly szeptemberben. A fiatalabb elkövető munka közben összeveszett a kollégájával, ezért panaszkodni kezdett a bátyjának, s arra kérte, hogy védje meg őt.

Az ominózus reggelen az idősebb elkövető magához vett egy egykaros súlyzórudat, amelynek egyik végére három körmösanyát csavartak fel. Ezzel a buzogányszerű rúddal indultak munkába azzal, hogy előtte még megverik a kollégájukat.

Az elkövetők a lakóhelye közelében bevárták a szintén munkába igyekvő kollégájukat, majd odaléptek hozzá és az idősebb testvér trágár szavak kíséretében ököllel arcon ütötte. Ezután több alkalommal fejbe, testen és lábszáron vágták a házi készítésű buzogánnyal.. A fiatalabb elkövető kezdetben bátorította a testvérét, majd amikor látta, hogy testvére kezd túllőni a célon, már kérlelte, hogy hagyja abba a verést.

A bántalmazás addig tartott, amíg az időközben földre került áldozat már nem kelt fel csak kérte az elkövetőket, hogy ne bántalmazzák tovább. Ekkor a testvérek egy útszéli árokban a sorsára hagyták. A sértett a felsőtestén és a karjain könnyű sérüléseket szenvedett, fején illetve arcán azonban több csontja is eltörött amelynek okán nála közvetett életveszélyes állapot alakult ki. A súlyosabb következmény elmaradása pusztán a véletlen szerencsének volt köszönhető. A főügyészség az idősebb testvér ellen emberölés kísérlete, míg a fiatalabbal szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik