Belföld

Maszkban estek a szabadszállási söröző tulajdonosának

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség két férfival szemben, akik előre kitervelték áldozatuk kirablását, majd maszkban, lesből támadtak a kerékpáros férfira.

A szabadszállási testvérpár tavaly ősszel elhatározta, hogy nyitáskor megtámadják a helyi söröző tulajdonosát azért, hogy a nála lévő készpénzt elvegyék. Ennek érdekében már korábban kifigyelték a mozgását és a szokásait. A fivérek a végrehajtáshoz sapkából maszkot készítettek, valamint e célból egy 60 cm hosszúságú műanyag csövet is magukhoz vettek.

A fivérek november 16-án hajnalban az egyik útkereszteződésben elrejtőzve várták a kerékpárján közlekedő áldozatukat, majd amikor elhaladt előttük, a fiatalabb férfi gyalog utána indult, míg bátyja távolabbról követte és figyelt, nehogy lebukjanak.

A fiatalabb férfi fején maszkkal, kezében a csővel, hátulról közepes erővel négyszer megütötte a kocsmáros fejét és bal oldalát, aki az ütések hatására a kerékpárral együtt az úttestre dőlt. A támadó ekkor elvette áldozatuk nejlonszatyrát és annak tartalmát az úttestre borította. A kocsmáros  eközben a földről felkelve támadója irányába indult, aki ekkor a csővel ismét megütötte a fején, a bal füle mögött. Mivel a férfi kiabálni kezdett  és a szatyorban sem találtak értéket, a testvérek elszaladtak a helyszínről.

Az elkövetőknek amiatt is felelniük kell, mert a közlekedő jármű vezetőjével szembeni erőszakos támadással áldozatuk testi épségét sértették azért, hogy pénzét jogtalanul megszerezzék. A kocsmáros  nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, vágott és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a két lesből támadó férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik