Belföld

Tragédiával végződött a mértéktelen pálinkaivás

Bár pár héttel ezelőtt két év felfüggesztett börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a csépai fiatalembert, aki halálos kimenetelű ütést mért a haverjára egy közös italozás során, úgy tűnik, lesznek még fejlemények az ügyben.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis az ítélet megváltoztatásáért és súlyosításért fellebbezett. Azt szeretnék elérni, hogy letöltendő börtönre ítéljék a 29 éves férfit, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától is.

A történet szereplői ívócimborák voltak, akik rendszeresen italoztak együtt. Nem volt ez másként tavaly március 6-án sem, amikor a két férfi megivott körülbelül egy liter pálinkát, amitől rendesen leittasodtak.

Összeszólalkoztak, majd a férfi ököllel olyan erővel orrba ütötte a cimboráját, hogy az az ütéstől hanyatt esett és beverte a fejét a mögötte levő betonoszlopba. A férfi annyira súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy hat nappal később belehalt.

A férfi beismerte a bűnösségét az előkészületi ülésen, s az elsőfokú bíróság 2 évi szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ügyészség az ítélet megváltoztatásáért és súlyosításért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség pedig fenntartotta az ügyészi fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik