Belföld

Ittas volt a bócsai halálos balesetet okozó sofőr, őrizetbe vették

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt szerda éjszaka Bócsa közelében. Mostanra kiderültek a baleset részletei is. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 47 éves kiskunhalasi férfi haladt Bócsa felől Soltvadkert felé az Opeljével az 54-es főúton. A sofőr meg akarta előzni az előtte haladó Fordot, azonban a manőver során nekiütközött az autónak, ami ennek hatására megpördült és felborult.

A baleset következtében a Fordban ülő 57 éves jánoshalmi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, az autót vezető férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy a kiskunhalasi sofőrnek nem volt érvényes jogosítványa, és a helyszínen alkalmazott szonda azt is megállapította, hogy ittasan ült a volán mögé. A kiskőrösi rendőrök őrizetbe vették a 47 éves férfit.

Halálos baleset Bócsa közelében
Helyszínelés alatt hunyt el a balesetben megsérült férfi. Fotók.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Magyarul, soha ne üljön ittasan a  jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet. Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik