Belföld

Éveken át verte, nyílt utcán alázta porig a párját egy szegedi férfi a mozgáskorlátozottsága miatt

Letartóztatta a Szegedi Járásbíróság azt a szegedi férfit, aki két éven keresztül bántalmazta a veleszületetten mozgáskorlátozott élettársát. A férfi már öt éve élt élettársi kapcsolatban a nővel egy szegedi házban, s mintegy három éve tanúsított rendszeresen vele szemben olyan súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartást, ami miatt eljárás indult.

A gyanú szerint a férfi rendszeresen szidalmazta a nőt a mozgáskorlátozottsága miatt, többek között csúszó-mászó állatokhoz hasonlítva őt. Ezen túlmenően rendszeresen verte, melynek során több alkalommal hasba rúgta, a hajánál fogva vonszolta végig a házban. A bántalmazások során pedig azzal fenyegette, hogy megöli, de előfordult olyan is, hogy a nyílt utcán leállt az autóval és a hajánál fogva kirángatta, majd rátérdelt és megfejelte. A legutolsó bántalmazás július 6-án az éjjeli órákban történt, amikor a hajánál fogva földre rángatott nőt ököllel ütötte.

A gátlástalan férfi a később velük egy háztartásban élő 80 éves férfit is bántalmazta, amikor az idős férfi a nő védelmére kelt. A Szegedi Járási Ügyészség bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a kapcsolati erőszakkal, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított férfi letartóztatását.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a férfit. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik