Belföld

Nyolc késszúrással végeztek áldozatukkal az érdi gyilkosok

Letartóztatását indítványozta a Pest Megyei Főügyészség annak a két férfinek, akik néhány nappal ezelőtt megöltek egy 47 éves férfit Érden. A 26 éves, budapesti Cs. Sándor és a 20 éves tárnoki V. Kálmán közös lakrészben lakott a későbbi áldozatával.

Egy nő kérte meg a két férfit arra, hogy hozzák el neki a ruháit abból az ingatlanból, ahol a férfival korábban lakott. A két férfi el is ment a fiával nővérszállóra költöző anyuka holmijaiért, ám ott szóváltásba keveredtek a 47 éves férfivel, s távozniuk kellett. Ezt követően a nő már arra kérte a két csavargó életmódot folytató férfit, hogy segítsenek neki kitenni a férfit az ingatlanból.

A két férfi rövid idő múlva visszament a lakásba, mind a ketten az ekkor már alvó férfi ágyára ugrottak, majd Cs. Sándor ököllel ütni kezdte a fejét. A bántalmazásra felriadó férfi megpróbált védekezni, és megkarmolta a másik elkövetőt, V. Kálmánt, aki erre felkapott a közeléből egy huszonhárom centiméter pengehosszúságú kést és nyolcszor megvágta illetve megszúrta a férfi fejét és felsőtestét.

A bántalmazás következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. A két csavargó beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, személyes sérelmeikkel indokolták a tettüket.

A Pest Megyei Főügyészség az eljárási jelenlétük biztosítása illetve a bűnismétlés elkerülése érdekében indítványozta a letartóztatásukat.

Frissítünk!

A Budakörnyéki Járásbíróság tájékoztatása szerint az egyik gyanúsított állt már bíróság előtt, a másik ellen pedig két büntetőeljárás is folyamatban van. Állandó jövedelemmel, lakcímmel egyikük sem rendelkezik, így megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, illetve elrejtőznének. Emellett fennáll velük szemben a bűnismétlés veszélye. Mindezek alapján az ügyészség kezdeményezte a két gyanúsított letartóztatását.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró meghallgatta a gyanúsítottakat. A bűnismétlés veszélyét a bíróság nem látta megalapozottnak, viszont egyebekben az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a két férfi letartóztatását. A döntés ellen az ügyész, a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik