Belföld

Hetvennyolc éves nőt rabolt ki éjjel egy jánoshalmi fiú, szerettei fizették vissza a pénzt

Minősített rablás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a jánoshalmi férfival szemben, aki április elején kirabolt egy idős asszonyt Jánoshalmán.

A fiú éjjel négykor lopási szándékkal bemászott az ingatlan udvarába, mivel tudta, hogy az ott lakó 78 éves asszony egyedül él. Betörte a ház bejárati ajtajának üvegét, a résen keresztül a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és bement. A szobában összetalálkozott az idős nővel, akinek jobb kezét erősen megfogta, szorongatta és közben pénzt követelt tőle.

Az asszony az erőszak hatására szó nélkül a folyosóra vezette a férfit, ahol a varrógép fiókját kihúzva, az ott tartott pénzét megmutatta. A rabló ekkor elengedte áldozata kezét, a fiókban lévő 30 ezer forintot magához vette, majd távozott. A fiatal erőszakos magatartása következtében a nyugdíjas jobb kézfején nyolc napon belül gyógyuló vérömleny keletkezett. Az asszony idős kora és fizikai állapota miatt a bűncselekmény elhárítására nem volt képes. A fiatal hozzátartozója az elrabolt pénzösszeget és a bejárati ajtóban okozott kárt megtérítette az idős nőnek.

A rablás utáni reggelen a fiú a rabolt pénzzel vásárolni ment a dohányboltba, amelynek udvarán észrevett egy őrizetlenül hagyott táskát. A fiú a nő figyelmetlenségét kihasználva a táskából ellopta a pénztárcáját, amelyben 3 ezer forint készpénz, személyes iratok, továbbá a bankkártyája volt.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a letartóztatásban lévő fiatalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik