Belföld

Drogozott, hamis pénzzel fizetett Szegeden

A fiatal nőt letartóztatták. Fellebbezett.

A fiatal nő augusztus 7-én hajnalban Szegeden 23 ezer forintért vett egy mobiltelefont. Az eladónak átadott egy hamis 20 ezrest, majd amikor a rendőrök előállították, a ruházatából előkerült még egy újabb hamis húszezres.

Az eddigi adatok szerint mindkét bankjegy teljes hamisítványnak minősül, azt még nem tudni, miként kerültek a nőhöz, akinél a drogteszt kannabisz fogyasztását mutatta ki.

Hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás, valamint  kábítószer birtoklás miatt indult ellene eljárás. A bűncselekményeket több büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta letartóztatását egy hónapra. A gyanúsított Szegeden és környékén ismeretlen helyeken él, állandó bejelentett lakóhelye, tartózkodási helye nincs.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a gyanúsított letartóztatását, de a végzés nem végleges, a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik