Belföld

Meddig tart a kánikula?

Vasárnap és hétfőn is napos időre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. Vasárnap helyenként alakul ki zápor, zivatar, amelyek estére nagyrészt megszűnnek.

Hétfőn nagyobb számban északon és nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban a délutáni, esti órákban. Az északkeleti, északi szél hétfőn helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg viharos széllökések is. A hétfői veszélyjelzésben zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A hőség veszélye miatt a fővárosra, Pest, Békés, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére szintén elsőfokú figyelmeztetés érvényes. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 34 között várható.

Napos idő és harminc fok feletti csúcshőmérséklet várható a hét többi napján is egészen vasárnapig, a levegőt csak elszórtan frissíti fel majd néhol egy-egy zápor vagy zivatar. Kedden az ország nyugati, északnyugati felében, szerdán és csütörtökökön a délnyugati tájakon szakadhat le az ég.

Kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik