Belföld

Winkler-Bolgár vita az Index „elklubrádiósításáról”

A távozó indexesek előtt mindketten kalapot emeltek.

Bolgár György a Klubrádióban rákérdezett, Winkler Róbert szerint milyen az ATV, a Klubrádió, ha már egyszer azt mondta,
a Fidesz az Indexet is „elátévésítette, elklubrádiósította” volna.

Tehát ne legyen nagyon túl sok tényfeltárás. Az legyen, mint a a Klubrádiónál, hogy a nénik hőböröghetnek Bolgár úrnak, Bolgár úr meg így óghat-móghat, hogy ‘á hát igen, ez a Botka hát ez milyen konfliktusos, hát ez nem jó ez a Botka’, de olyan igazán fájdalmas tyúkszemre lépések ne legyenek.

Winkler Róbert azzal magyarázta szavait, hogy szerinte változást hozott, amikor a tévénél a Hit Gyülekezete, a rádiónál a Brit Média feltűnt. Bolgár György szerint az ATV-ben korábban is ott volt a gyülekezet, a Klubrádióra a Brit Média nincs hatással, nem változott a szemlélet, ellenben a Totalcar tulajdonosa a Fideszhez igen közel álló Indamedia. Erre az autós portált alapító Winkler azt mondta, ezt ő nem tudja, Bolgár György pedig jelezte, reméli egy autótesztbe még nem szól bele a politika.

A távozó indexesekről mindketten elismerően beszéltek, lépésüket tiszteletteljesnek tartották. Winkler Róbert abban nem nagyon hisz, hogy újra lehet indítani tisztességesen a portált.

A Media1 korábban a Klubrádiótól hiába kért reakciót, annyit mondtak, ha Winkler ezt tényleg így is gondolja, a hír szent, a vélemény szabad elv alapján ezt tiszteletben tartják, ha egyet nem is értenek vele. Az ATV-t érintő kijelentéséről Németh S. Szilárd vezérigazgató a portálnak azt mondta, többen emlegettek ATV-modellt az elmúlt napokban, elmondaná, az mi.

Az ATV sosem hazudta magáról, hogy a sajtószabadság utolsó bástyája, hogy nincs másik, munkatársai sohasem választották a csicskasorsot.

Szerinte az ATV szekértáborok helyett konkrét ügyekben gondolkodik, közérdeklődésre számot tartó üggyel foglalkoznak, lehetőséget adva minden szereplőnek a megszólalásra. Így tettek az Index ügyében is. Tisztességes újságírásra, egyenlő mércére törekszenek, ezért működnek a CNN hivatalos magyarországi partnereként.

Winkler Róbert az Indexről: „Mindenki tudja, hogy csak egy ember létezik”
Neki is fel kellett volna állnia, de inkább a csicskasorsot választotta.

Kiemelt kép: Winkler Róbert / vlog 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik