Belföld

Videón, ahogy a vajdasági sorozatgyilkos, D. Csaba elmondja, miért lőtte fejbe a Pólusnál a vállalkozót

Két évnyi nyomozati munka után lezárta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a két évvel ezelőtti Szilas-pataki és amszterdami gyilkossággal gyanúsított vajdasági sorozatgyilkos, D. Csaba ügyét. A szerb-magyar allampolgárságú D. Csaba a Szilas-pataki emberölést követően került a budapesti nyomozók látókörebe, miután egy kutyát sétáltató nő jelezte, hogy talált egy holttestet a pataknál.

A helyszínen tartott szemlét követően az életvédelmi nyomozók megkezdték az elkövető felkutatását és szakértők bevonásával folytatták a nyomozást, melyek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Csabát. A férfi ellen a magyar igazságügyi szervek európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A vajdasági férfit végül egy prágai szállodában fogták el a cseh rendőrök.

Kiderült, hogy D. Csaba 2018 szeptemberében 11 kiló kokaint kínált eladásra a magyar vállalkozónak, akivel a Pólus mögött, a Szilas-patakhoz vezető murvás úton találkozott. A gyanúsított kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval vitt a találkozóra. Amikor a vállalkozó a gépjárműbe hajolva ellenőrizni akarta a csomagokat, D. Csaba fejbe lőtte. A férfi a rendőrségi helyszíni kihallgatáson részletesen beszélt a gyilkosság okáról és arról, hogy hogyan vonszolta a patakhoz az áldozatát.

Azért mondtam neki, hogy átadom a csomagot, hogy lelőjem, mert nagy veszélyt jelentett rám Magyarországon. Logisztikus támogatást adott az ellenfeleimnek ahhoz, hogy megtaláljanak.

– magyarázta D. Csaba.

A  pénteki sajtótájékoztatón a magyar rendőrök bemutatták azokat a felvételeket is, amelyeken látható, hogyan távozik a helyszínről D. Csaba a hollandiai gyilkosság után, majd bemegy egy üzletbe, ahol vesz magának egy új pólót  és átöltözik. Az előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsított vajdasági férfi beismerte az amszterdami gyilkosságot is. Az ezzel kapcsolatos felvételeket itt tekintheti meg:

A férfit a szerb hatóságok kérésére gyanúsítottként hallgatták ki egy tavaly januári belgrádi emberölés miatt is. D. Csaba ezt a bűncselekményt is elismerte, tettét pedig azzal indokolta, hogy 2018 szeptemberében a Bajcsy-Zsilinszky úti lakásában merényletet követtek el ellene, és ehhez volt köze belgrádi áldozatának.A BRFK lezárta a nyomozást, és a több ezer oldalnyi nyomozati anyagot továbbította az ügyészség felé.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik