Belföld

23 millió forintnyi pénzt és ékszert vittek el a rablók az idős velencei házaspártól

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik kiraboltak egy idős házaspárt Velencén.

A kámzsát viselő két férfi és női társuk egy nyitott ablakon keresztül jutott be a családi házba, ahol felkeltették az ott alvó nyugdíjas férfit és feleségét, majd egy késsel, illetve fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették őket, hogy amennyiben nem adják át az otthonukban található készpénzt és ékszereket, úgy bántódásuk esik.

A házaspár engedelmeskedett a rablók felszólításának és 23 millió forint értékben adott át készpénzt, valamint arany ékszereket az elkövetőknek, akik ezt követően a ház előtt várakozó taxival menekültek el a bűncselekmény helyszínéről, melyet negyedik társuk vezetett.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy összebeszéléssel veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követnének el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a három rablót. Az autót vezető negyedik társuk jelenleg szökésben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik