Belföld

Felmentését kérte a 11 éves sérült kislányát összeverő férfi

Felmentését kérte az az életveszélyt okozó testi sértés miatt öt év börtönre és öt év közügyektől ítélt fiatalember, aki brutálisan összeverte a 11 éves fogyatékos kislányát két és fél évvel ezelőtt.

Az észak-magyarországi kisközségben élő férfi párja ki akarta hívni a rendőrséget egy családi veszekedés miatt. A férfi dühös lett a zaklatott gyermek sírása miatt, ezért legalább nyolc alkalommal megütötte ököllel, és tenyérrel a fején, illetve a teste különböző részein. A gyerek koponyáját többször érte ütés.

A kislány a bántalmazás következtében a koponyáján, arctájékán, valamint a hátán is duzzanatos, zúzódásos és repesztett sérüléseket szenvedett. Az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet okozó, agyrázkódással járó bántalmazás miatt életveszélyes agyi sérülés létrejöttének a reális esélye is fennállt. A súlyosabb következményt csak az időben érkező szakszerű orvosi beavatkozás hárította el. A kislány az életkora és a szellemi visszamaradottsága miatt képtelen volt az érdemi védekezésre.

Az öt év börtönre ítélt férfi és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítése céljából fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azonban a másodfokú eljárásban az ítélet helybenhagyását indítványozta. Kiemelték az ittas férfi gátlástalanságát, és azt, hogy súlyosan megszegte a sérült kislányával szembeni kötelezettségeit, és veszélyeztette a testé és érzelmi fejlődését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik