Belföld

Csepeli nyugdíjas verte át az unokázós csalót – videó

A rendőrök a futárt elfogták, jelenleg még ismeretlen társát keresik.

Nyomozók lepték el augusztus 1-jén Csepel-Királyerdő utcáit, ahol egy 71 éves nő megtakarított pénzét akarta megszerezni egy unokázós csaló – írja a police.hu. A rendőröket a nő valódi fia értesítette. Azt mondta, édesanyját a  vezetékes telefonján hívta egy ismeretlen férfi, aki a fiának adta ki magát és síró hangon közölte, bajba került, megverték és segítségre van szüksége.

Az asszony rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél. Vonalban maradt álgyermekével, de mobiltelefonjáról értesítette a valódit. A mit sem sejtő csaló a nőt próbálta rávenni, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, azt háza előtt adja át egy futárnak, aki a pénzt  eljuttatja hozzá.

Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat.

Az akciót irányító készenléti csoportvezető felment az asszony lakására, hogy a beszélgetés alapján tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását. A rendőröknek nem sokat kell várni, 15 órakor egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett. A rendőrök ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték.

A rendőrök a 42 éves budapesti K. Tihamért csalás kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a bíróság augusztus 4-én elrendelt. A rendőrök a férfi jelenleg még ismeretlen társát keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik