Belföld

Lánchíd: A BKK máris döntött a hiánypótlásról

Kedden rendkívüli igazgatósági ülésen döntött a BKK a Közbeszerzési Hatóság hiánypótlásával kapcsolatban – közölte a cég. Emlékeztettek, hogy a Lánchíd felújításával kapcsolatos közbeszerzést azért kaszálta el a hatóság, mert a 10 éves (120 hónapos) referenciaidőszakot soknak tartotta, előírta annak lecsökkentését 8 évre (96 hónapra).

Ez sajnálatos módon azzal jár, hogy csak azok a cégek indulhatnak, amelyek az elmúlt 8 évben részt vettek hídépítésben. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK azt szerette volna, hogy ez az időszak 10 év legyen, több cég indulhasson, és nagyobb legyen a verseny,

írta a BKK.

A Fővárosi Önkormányzat ugyancsak kiadott egy közleményt az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írták, hogy igazgatósága július 24-én alapos mérnöki és jogi előkészítés után fogadta el a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzés kiírását. Szerintük a referenciaidőszak rövidítésével a Közbeszerzési Hatóság versenykorlátozó döntést hozott, de

a hatályos jogszabályok és a Lánchíd felújításának sürgető szüksége azonban nem ad más lehetőséget, mint a kormányzati hatóság előírásának beépítését a kiírásba.

Hozzátették: a Lánchíd felújítása nemzeti érdek, és a budapestieknek az a legfontosabb, hogy minél előbb elkezdődjön a felújítás.

Karácsonyt meglepte volna, ha átmegy a Lánchíd-tender
A főpolgármester nem akar hinni az összeesküvés-elméletekben, de nem zárja ki, hogy egyeseknek a Lánchíd felújításánál fontosabbak a Lánchíd felújítói.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik