Belföld

Tizennyolc évet kértek az öt embert is megmérgező rablóra, egyik áldozata meghalt

Tizennyolc év fegyházbüntetést kért a Fővárosi Főügyészség arra az ötvennégy éves férfira, aki öt embert is elkábított azért, hogy kifossza őket. Egyikük bele is halt a gyógyszermérgezésbe.

A férfi rendszeresen úgy szerzett meg értékeket a régebbi és alkalmi ismerőseitől, hogy vegyszerrel és különböző gyógyszerekkel elkábította őket. Italba keverte a szert, és azzal kínálta meg ismerőseit, majd ellopta az öntudatlan állapotba került személyek készpénzét és mobiltelefonját.

A férfi öt alkalommal fosztott ki másokat, az egyik eset azonban tragédiával végződött. A rabló egy ideig egy nyugdíjasnál lakott, de kitették a szűrét, mert lopott a másik albérlőtől. Az időskorú bérbeadót azonban később is rendszeresen látogatta, majd elhatározta, hogy őt is kirabolja. Bódítószert tett a nyugdíjas italába, majd megkínálta vele. Amikor a bérbeadó magatehetetlenné vált, akkor elvitte az értékeit. Az idős áldozata azonban nem tért magához, hanem néhány órán belül elhunyt.

Rendőrségi felvételek:

A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat az erőszakos, többszörös visszaeső férfi ellen. Az ügyészség 18 év fegyházat kért rá azzal, hogy zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Ez az ajánlat azonban csak arra az esetre szól, ha a más ügyben jelenleg is börtönbüntetését töltő férfi már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, s lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik