Belföld

Kiszántotta unokaöccse több hektárnyi vetését egy bosszúéhes vállalkozó

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal az 58 éves férfival szemben, aki bosszúból beszántotta a rokona által megművelt mezőgazdasági földterületeket.

A mezőgazdasági vállalkozó férfinak már régóta birtokvitája volt az unokaöccsével, aki több olyan földterületen is gazdálkodott, amit a férfi magának követelt. Az egyik ilyen területen a férfi már három évvel ezelőtt is kiszántotta a vetést, mely miatt a rokona jegyzői birtokvédelemben részesült.

A férfit azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy egy évvel később kiszántsa az unokaöccse repcével bevetett négy hektárnyi földjét. Az sem érdekelte különösebben, hogy a már sarjadásnak indultak a több százezer forintért megmunkált földön a növények.

A  pórul járt gazda rendőrséghez fordult a történtek után. A büntetőeljárásban már megtörtént a férfi gyanúsítotti kihallgatása amikor a tavalyi gazdasági évben az unokaöccse friss árpavetését rongálta meg. A vállalkozó több mint 600 ezer forint kárt okozott a rokonának két év alatt.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a bosszúéhes vállalkozóra, azzal, hogy kötelezzék őt az okozott kár megtérítésére.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik