Belföld

Megfojtotta a főbérlőjét, mert nem adott neki fizetési haladékot

Hamarosan vádat emelhetnek az ellen a 28 éves sátoraljaújhelyi B. János Norbert ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a 49 éves főbérlőjét tavaly januárban, a VII. kerületben, egy István utcai lakásban.

A kiérkező tűzoltók az oltás közben egy elszenesedett holttestet és egy elpusztult kutyát találtak, valamint a lakás falán és a padlón vérnyomokra lettek figyelmesek. A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a 49 éves férfi halálát idegenkezűség okozta, majd a széles körű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök 20 percen belül elfogták az elkövetőt, aki felgyújtotta a főbérlője szobáját a gyilkosság után.

B. János Norbert a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során lényegében elismerte a gyilkosságot, a részletekre azonban már nem emlékezett. Azt viszont tagadta, hogy bántotta volna a lakásban lévő kiskutyát.

Mostanra kiderültek a gyilkosság előzményei is. B. János Norbert január 28-án délelőtt fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, aki azonban ragaszkodott a bérleti díj kifizetéséhez. A főbérlő azt mondta az albérlőnek, hogy amennyiben nem fizetnek, ki kell költözniük a lakásból.

Az egyezkedés ezután veszekedéssé fajult, és B. János a 49 éves férfit először egy késsel többször megszúrta, majd megfojtotta. A főbérlő holttestét ezután B. János behúzta a szobájába, majd a férfi kutyáját is a szobába csukta és felgyújtotta a lakrészt. A BRFK lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az emberöléssel és állatkínzással gyanúsított férfi ügye.

Fotók: BM OKF

Ajánlott videó

Olvasói sztorik