Belföld

Orbán Győző nem akart jobban Mészáros Lőrinc zsebébe nyúlni

Nem fő a veszteség miatt Orbán Győző feje, hiába termel veszteséget cége, a vállalkozás nem emelte meg azt a bérleti díjat, amit Mészáros Lőrinc fizet – írja az mfor.hu.

A portál azt írja: a Pannonia Golf és Country Club Orbánék hatvanpusztai majorjának szomszédságában helyezkednek el, a létesítményért pedig egyik részről Mészáros Lőrinc, másik részről pedig a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző felelős.

Korábban az mfor.hu írta meg, hogy a pályákat a Máriavölgy Zrt.-nek bérbeadó PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző közvetlen tulajdonába került, amit csak hónapokkal később jegyzett be a cégbíróság.

A helyzet tehát úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc a jó barátja, a miniszterelnök édesapjának fizeti a bérleti díjat a golfpályákért

– írja a portál.

És ezután jön a lényeg:

A PSU Kft. 2019-ben gyakorlatilag fillérre pontosan ugyanannyi bevételt könyvelhetett el, mint egy évvel korábban, 12,243 millió forintot. Az egyezőség nem véletlen, a cégnek a terület bérleti díját leszámítva semmilyen más bevétele nincs egyéb tevékenység hiányában. Ez egyben azt is jelenti, hogy Mészáros Lőrinc változatlan áron, havi 1 020 250 forintért bérelheti a golfklub területét a miniszterelnök édesapjától, akinek a jelek szerint nem áll szándékában ezen az üzleten nyerészkedni, nem döntött a bérleti díj emelésérő, miközben a Kft. 941 ezer forintos veszteséget mutatott ki tavaly.

A PSU bár évek óta veszteségesen működik, mégis stabil, 490 millió forintos saját tőkével rendelkezik, a tartozása csupán 214 ezer forint, és míg az előző évben mindössze 9,1 millió forintjuk volt a bankszámlájukon, ez az össze mostanra 102 millió forintra nőtt. A tetemes ugrás okára viszont nem talált magyarázatot az Mfor.hu.

Orbán Győző annak ellenére nem emelt a bérleti díjon, hogy Mészáros Lőrinc az ország egyik leggazdagabb embere.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és édesapja, Orbán Győző (j3), Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország – Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. Előttük Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke (j2) és Polt Péter legfőbb ügyész (j) ül. MTI Fotó: Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik