Belföld

Iványi Gábor: miközben tömegek éheznek, Orbán a dőzsölés szimbólumában tölti mindennapjait

A keresztelést sem bántam meg egy pillanatra sem, ma is ugyanúgy megtenném

– mondja Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapító lelkésze a HVG-ben, amikor arról kérdezik, mit gondol ma arról, hogy ő keresztelte meg Orbán Viktor gyermekeit. A lelkész a magyar közállapotokról, a NER-ről és a hozzákapcsolódó szervezetek mindennapi nehézségeiről, valamint saját magánéletéről is beszél.

Ehhez teszi hozzá:

Megjegyzem, Kövér László édesapját is én temettem el, ma sem gondolkodnék azon, hogy megtegyem, és megadjam neki és a családnak a végső nyugalmat. (…) Ha Orbán Viktor vagy bárki más a hatalom környékéről lelkipásztori szolgálatot kérne, legyen szó esküvőről, keresztelőről, vagy akár temetésről, elvállalnám, ezt nem tagadom meg. (…) De eszembe jutott valami. Ha egyikőjük megkérne, hogy a lopott házát szenteljem fel, arra nemet mondanék.

A Karmelita kolostor felszenteléséről azt mondja:

Én ezt nem tettem volna meg. Ugyanis miközben látható tömegek éheznek, Orbán Viktor a dőzsölés szimbólumában tölti mindennapjait, és nem akar tudomást venni ezekről az emberekről. Ez ugyanolyan képmutatás, mint az, hogy kereszténydemokráciának hívja, amiben élünk.

Az interjút végül azzal zárja Iványi:

A félelem egyik fajtája a féltés, amiből sok van bennem. Féltő, aggodalmaskodó apa vagyok, miközben féltem az országot is. Félek attól, hogy elvész Magyarország jövője, mert átalusszuk azt, ami most történik, és képtelenek leszünk felkelni és a saját lábunkra állni. Ezzel a félelemmel és keserűséggel fogom tenni továbbra is a dolgom, amíg élek.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik