Belföld

Gulyás: A kormány semmilyen beruházást nem támogat a Hajógyári-szigeten

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón nem csak arról beszélt, hogy augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani, szó volt a Hajógyári-sziget gátépítéséről is.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy

a kormány semmilyen beruházást nem támogat a Hajógyári-szigeten.

Élőlánccal üzentek a kormánynak a Hajógyári-szigeten
A kormány védműrendszer kiépítését tervezi a szigeten, ez viszont komoly pusztítással járna. Ez az, amit sokan nem szeretnének.

Hozzátette, hogy tudomásul veszik, hogy itt nem lakott szigetről van szó, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémiának pedig új helyszínt keresnek. A Velencei-tó már fel is merült mint lehetséges új helyszín. Gulyás ismertette azt a kormánydöntést is, hogy az épülő ferencvárosi kézilabda csarnokot a kormány a Ferencváros tulajdonába adja. Gulyás megjegyezte, hogy ez is a Fradiváros része lesz, de elsőbbséget élveznek majd az állami rendezvények a kézilabda csarnokban.

Az Index-ügyről többen is kérdezték Gulyás Gergelyt, aki annyit reagált, hogy

Magyarországon addig van sajtószabadság, amíg a kormány ezekbe a témákba nem szól bele.

Később még azt hozzátette, hogy

soha olyan állítás nem hangzott el, még a kirúgott főszerkesztő részéről sem, hogy bárki bármilyen nyomást gyakorolt volna, hogy mi jelenjen meg az Indexben. Még az érintett szereplők sem vitatják, hogy minden garanciája a sajtószabadságnak érvényesül.

Arra a kérdésre, hogy ha fizetős lapot csinálnak az Index újságírói, Gulyás előfizetne-e, a miniszter azt válaszolta, hogy „majd meglátjuk”.

A miniszter elmondta, hogy a kormányülésen a Magyar Posta helyzetével is foglalkoztak. Megjegyezte, hogy a magyar gazdaság lehetőségei ma sokkal korlátozottabbak, mint a járvány előtt, a Posta esetében ráadásul veszteséges cégről van szó. Azzal egyetért, hogy a postások rendkívül keveset keresnek, ezért még a mai napon levélben fordul az Európai Bizottsághoz, a szakszervezetekkel pedig elkezdenek tárgyalásokat folytatni a béremeléssel kapcsolatban.

Szóba került, hogy a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra pontosan milyen szabályok vonatkoznak. Gulyás elmondta, hogy a teszt elkészítésére el lehet hagyni a karantént, de annak lebonyolítása ugyanúgy fog zajlani, mint eddig. Vagyis a teszteket állami és magánszolgáltatónál is be lehet szerezni, azonban nem ingyenesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik