Belföld

Fegyvert fogtak a baranyai unokázós csalókra

Látványos videót tett közzé a rendőrség elfogásukról.

Lovászhetényben szerda délután fogtak el egy 25 éves véméndi férfit és egy 21 éves szebényi nőt. A gyanú szerint egy pécsváradi asszonyt hívtak fel hétfőn azzal, hogy fia balesetet okozott. A police.hu szerint a hívó azt mondta, nem sérült meg senki, de a fia által a másik autóban okozott kárt meg kell téríteni.

A telefonáló három millió forintot kért, szóval tartotta a sértettet, amíg megérkezett az asszony lakására társa, aki miután a pénzt megkapta, elment. A telefonáló továbbra is szóval tartotta az asszonyt, hogy a férfi minél messzebbre jussson, a sértett addig se tudjon mást felhívni.

A rendőrök beazonosították a csalókat, 48 órán belül elfogták a két feltételezett elkövetőt.

Előállították, kihallgatták őket. Beismerték tettüket. Őrizetbe vételük után kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök a vagyonbiztosítás keretében egy autót, 800 ezer forint készpénzt és egy tévét foglaltak le. A férfi és a nő ellen csalás elkövetése miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, az unokázós csalások megelőzése érdekében folyamatos médiakampányt folytat. Ennek köszönhetően már több ilyen esetet sikerült megelőzni Baranyában.

Azt tanácsolják:

  • Mindig járjon utána, hogy a rokona valóban bajban van-e! Tegye le a telefont és hívja fel hozzátartozóját!
  • Tegyen fel olyan kérdéseket, amelyekre egy idegen nagy valószínűséggel nem tud válaszolni!
  • Ne hagyja magát sürgetni, próbáljon higgadt maradni!
  • Életmentő műtét külföldön sem marad el azért, mert valaki nem tud azonnal fizetni.
  • Ha felvetődik, hogy bűncselekményt próbáltak elkövetni Ön vagy hozzátartozója ellen, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot!

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik