Belföld

Bicskával támadt a horgászra egy férfi Gödön

Bicskával kényszerített aprópénze átadására egy horgászt a gyanú szerint az a 34 éves, lakcím nélküli férfi, akit két nap alatt elfogtak a dunakeszi rendőrök.

A férfi rokonlátogatásra érkezett Gödre, majd úgy döntött, marad. B. József padokon aludt, mivel a pénze elfogyott, ezért július 25-én délben egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy rabolni fog.

A Feneketlen-tónál horgászó férfi háta mögé lépett, majd az áldozata nyakához tartotta a bicskáját, s közölte, „pénzt vagy életet!”, majd pénztárcát és mobiltelefont követelt. A horgász pénzérméket nyomott a kezébe, támadója pedig búcsúzóul tudtára adta, ha megfordul, akkor elvágja a torkát, majd elmenekült a helyszínről. A  férfi elrejtette a dzsekijét nehogy később felismerjék, majd egy közeli élelmiszerboltba ment, ahol a rabolt 180 forintból három zsemlét és egy kenőmájast vett. A szabad ég alatt töltött éjszaka után átöltözött, az elkövetéskor használt ruháját és a bicskát pedig a Dunába dobta.

Közben a rendőrök minden lehetséges tanút igyekeztek felkutatni, adatot gyűjtöttek, kérdezősködtek. Két nappal később kaptak bejelentést, hogy néhány helyi egy bokorban olyan dzsekit talált, amilyenről a járőrök beszéltek nekik korábban. A kabátot felnyalábolva a rendőrök egy közeli borozóban is érdeklődtek, ahol a tulajdonos egyik vendége ruhadarabjaként ismerte fel. B. Józsefet nem sokkal később elfogták.

A férfi részletes beismerő vallomást tett a kihallgatása során, magyarázata szerint nagyon megbánta tettét, amire az éhség vitte rá. A Dunakeszi Rendőrkapitányság őrizetbe vette az elkövetőt, és kezdeményezte a letartóztatását.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik