Belföld

Nem nálunk gyilkoltak meg újságírókat – mondta Dömötör Csaba az Index kapcsán

Én részletesen nem szeretném kommentálni az indexes belvita körülményeit, mert teljesen egyértelmű, hogy egy belvitáról van szó

– kezdte a magyar médiahelyzettel kapcsolatos fejtegetéseit Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír Tv-ben még kedd este, megismételve korábbi „magyarázatát”, hogy tudniillik az Index körüli történések mögött Gyurcsány Ferenc állhat.

A kormány véleménye, hogy Gyurcsány áll az Index-botrány mögött
Dömötör Csaba szerint Gyurcsányt kell kérdezni.

A kormánynak nem feladata, hogy ennek részleteivel kapcsolatban állást foglaljon. Egy dolog érintheti a kormányt, ha Brüsszelből ezzel kapcsolatban kérdéseket tesznek fel – hangsúlyozta a politikus, sejtetve, hogy a Fidesz miért magyarázkodik az Európai Néppártnak a szerkesztőség felmondása miatt.

Ezután kapcsolt más szintre Dömötör, aki az újságíró-gyilkosságok kapcsán nem Oroszországot idézte fel, hanem Máltát és Szlovákiát.

Beszéljünk őszintén: nem nálunk volt arra példa, hogy újságírókat gyilkoltak meg. Két ilyen uniós országot is tudunk mondani. (…) Nem nálunk fordult elő, hogy napokig elhallgatták, hogy nők tömegeit inzultálták a nyílt utcán, és nem számolhatott, nem számolt be róla a sajtó. Akkor beszéljünk ezekről a dolgokról.

Végül így összegzett Dömötör:

Szerintem a magyar média nyilvánosság szempontjából egy fontos dolog van. És ez teljesül. Mindenki megtalálja ma Magyarországon az ízlésének, a világnézetének, az igényének megfelelő médiumokat. Az interneten is, és ha a hagyományos médiumokat is nézzük, akkor is. A magyar média sokszínű. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne intenzív erős verseny egyes szereplők között, de az a világos véleményem, hogy sokkal sokszínűbb, mint mondjuk abban az időszakban, amikor a magyar közéleti médianyilvánosságot a Napkelte című műsor jelezte.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik