Belföld

Nem érzik bűnösnek magukat a fiú lakótársukat módszeresen kínzó, magalázó és ürüléket etető fiatalok

Továbbra is börtönben marad az a két nő és férfi, akik egészen elképesztő kegyetlen módszerekkel kínozták albérlőtársukat 2016 őszén Szegeden. A Szegedi Törvényszék ugyanis fenntartotta a több év börtönre ítélt elkövetők letartóztatást.

A  fiatalkorú lány és két húszéves társa közös albérletben laktak a huszonéves fiúval egy szegedi lakásban. Az albérlet ideje alatt a fiút többször is bezárták a lakásba. Később azt megengedték neki, hogy dolgozni menjen, de 2016. november 13. és november 24. napja között egyáltalán nem engedték ki az ingatlanból.

Később arra kényszerítették, hogy különböző fizikai gyakorlatokat, így felülést, fekvőtámaszt végezzen. Amikor erre nem volt hajlandó, fakanállal, üveggel, bottal, és ököllel verték, valamint megöléssel fenyegették. Arra is kényszerítették, hogy az ágyban fekvő gyanúsítottaknak ennivalót, vizet és tálcát vigyen, s amikor a sértett a felszólításoknak nem tett eleget, megverték késsel vállon szúrták, illetőleg szexuálisan bántalmazták és a nemiségében is megalázták.

A vérző fiút arra kényszerítették, hogy saját vérével szennyezett papírt egyen. Mindezeken túlmenően saját vizeletéből és ürülékéből is fogyasztania kellett, amelyet csak többszöri bántalmazásra tett meg. A válogatott sanyargatások között előfordult az is, hogy cigaretta csikket kellett ennie. Az egyik vádlott több helyen öngyújtóval megégette, és égő csikket nyomott el a hátán.

A bántalmazások hatására a fiú nyolc napon belül gyógyuló szúrt és égési sérüléseket szenvedett el az arcán, az egész teste felületén, a nemi szervén, de a bántalmazások módja, azok elhúzódó tartama ennél súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt.

A bíróság az I. r. vádlottat 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, a II. és III. r. vádlottakat 7 év börtönre, míg a IV. r. vádlottat 4 év börtönre ítélte. A bíróság ítélete ellen az ügyész súlyosításért, míg az elkövetők és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Ötvös Anikó, a fellebbviteli főügyészségi tisztviselője megkeresésünkre azt közölte, hogy egyikük sem ismerte be a terhükre megállapított bűncselekmények elkövetését.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az elsőfokú bíróság álláspontjával, miszerint a terheltekkel szemben fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye, ezért a letartóztatás fenntartásáról szóló elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog eljárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik