Belföld

Kilenc évet kértek nádasdladányi falunapon balhézó fiatal gyilkosra

Kilenc év szabadságvesztést, és kilenc év közügyektől eltiltást kért a főügyészség arra az emberöléssel vádolt férfire, aki halálra késelt egy másik férfit Nádasdladányban  – közölte megkeresésünkre Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője, amikor a tavaly nyári falunap után történt gyilkossággal kapcsolatban érdeklődtünk.

Hozzátette, az ügyészség ajánlata csak arra az esetre vonatkozik, ha a vádlott már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A 23 éves székesfehérvári férfi hajnalban balhézott össze a 28 éves kálozi férfivel, ezért a biztonsági személyzet eltávolította őket a rendezvény helyszínéről. A fiatal verekedésre szólította fel a vitapartnerét, de amikor arcon ütötte őt a sértett barátja, akkor már elfutott a helyszínről.

Amikor a sértett utána szaladt, akkor a fiatal egy zsebkéssel mellkason, valamint hasba szúrta. A megkéselt férfi az egyik ismerősétől segítséget kért, aki értesítette a mentőszolgálatot, azonban a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére meghalt.

A 23 éves férfi beismerő vallomást tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során, és azt is megmutatta, hogyan végzett az  áldozatával. A Fejér Megyei Főügyészség kilenc év végrehajtandó szabadságvesztést kért rá a vádiratában arra az esetre, ha az előkészítő ülésen is beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik