Belföld

Dull Szabolcs: Nem én vagyok a hóhér, az áldozat vagyok, akit lefejeztek

Sosem adtam ki üzleti titkokat

– mondta az RTL Klub Híradójának adott interjújában Dull Szabolcs, az Index menesztett főszerkesztője. Dull arról is beszélt, hogy habár cikkeket soha nem tiltott le a vezetőség, de másfajta nyomásgyakorlás érkezett irányukba. Példaként említette, hogy a szerkesztőség összetételébe megpróbáltak beleszólni. Arra a kérdésre, hogy konkrétan megmondták-e, hogy kiket kellene eltávolítani a szerkesztőségből azt válaszolta:

Érkeztek ilyen hatások.

Azt viszont nem árulta el, hogy pontosan honnan érkezett ez a nyomás, csak annyit válaszolt erre a kérdésre, hogy Bodolai László, a portált tulajdonló alapítvány vezetője oldja fel a titoktartási nyilatkozatokat.

Dull már korábban elmondta, hogy hallgatásáért cserébe egy nagyobb összeget ajánlottak fel Bodolaiék. Azt továbbra sem tudni, hogy konkrétan mennyi pénzről volt szó, Dull csak annyit árult el, hogy a fizetésének a sokszorosát kapta volna meg, ha szó nélkül lelép.

Bodolai László korábban cáfolta azt az állítást, hogy az Index igazgatósága “méltányos összeget” ajánlott volna fel Dull Szabolcsnak a hallgatásért cserébe.

A menesztett főszerkesztő szerint nem igaz, hogy üzleti titkokat adott ki, ez is csak a kormánymédia lejárató kampányának a része.

A kivégzésben nem én vagyok a hóhér, az áldozat vagyok, akit lefejeztek

– mondta Dull, aki beszélt arról is, hogy a szerkesztőség különböző rovatainak kiszervezése a lap függetlenségének végét jelentette volna, majd beszélt arról is, hogy Bodolai Lászlótól soha nem kaptak konkrét válaszokat kérdéseikre. Dull Szabolcs egy új lap elindítást firtató kérdésre azt válaszolta: ezt nem lehet egyik napról a másikra csinálni.

Az RTL Klub Híradójából az is kiderült, hogy Bodolai elfogadta a dolgozók felmondását, és

21 újságíró már hétfőn távozik az Indextől,

a többiek kitöltik 30 napos felmondási idejüket.

kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik