Belföld

Magyar Narancs: Tiborcz úszómedencés nyaralójából köszönt be Orbán, amikor a Balatont népszerűsítette

Tegnap köszönt be balatoni háttérrel a magyar kormányfő a Facebookon, amikor azt írta:

Több Balaton, kevesebb Brüsszel // More Balaton, less Brussels

Saját magát idézte, hiszen már több alkalommal, legutóbb éppen pénteken fogalmazott úgy Orbán Viktor: megérti ugyan, hogy „muszáj látni a tengert”, de „több Balaton, kevesebb Adria”.

És Orbán Viktor tényleg nem iszik bort, ha egyszer vizet prédikált
Hiszen valóban a Balatonra ment pihenni, ahogy azt egyébként már több alkalommal is javasolta a magyaroknak.

Mint látható, a szombati posztban már nem a horvát tengerparttal példálózott, hanem a brüsszeli uniós csúccsal. Divatszakembereknek izgalmas elemzésre ad lehetőséget a kormányfő kalap-napszemüveg kombója – írtuk tegnap.

A magyarnarancs.hu most megírta azt is, hogy honnan „jelentkezhetett be” Orbán. Ez pedig nem más, mint az atlatszo.hu által korábban azonosított 1 hektáros, úszómedencés Tiborcz-birtok.

Az oknyomozó portál azt írta a felsőörsi ingatlanról: “Tiborcz István 2019 március elején ebben a festői szépségű faluban vett egy 1 hektáros nyaralókomplexumot. Két egymás melletti területről van szó, egy 8000 és egy 1500 négyzetméter nagyságú telekről. A földhivatali besorolása mindkettőnek zártkert, vagyis a település szélén fekszenek, és egykor mezőgazdasági tevékenység folyt rajtuk, de mára már művelés alól kivett területek. Utca és házszám szerinti besorolásuk nincs, csak helyrajzi számuk. Az ingatlanok a Felsőörsöt Balatonalmádival összekötő nagy forgalmú úthoz közel találhatók, az abból leágazó egyik kis zsákutcából közelíthetők meg. De nem akárki számára: a Tiborcz-telkekhez vezető zsákutca ugyan hivatalosan közterület, mégis rögtön az elején egy hatalmas kapu zárja le.”

A magyarnarancs.hu az azonosítást az atlatszo.hu drónfelvételéből származó képek, illetve a most közölt kormányfői fotó összehasonlítása alapján végezte el, és a magyarnarancs.hu-n közölt fotókból valóban látható, hogy Orbán a Tiborcz-birtokról jelentkezett be. A bizonyíték a kép baloldalán látható két épület volt.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik