Belföld

Bodolai nem gondolta volna, hogy az Index-főszerkesztő menesztésének ilyen hatása lesz

A Népszavának sikerült megszólaltatni a tegnap nap történéseiről Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét.

Korábban mi is többször foglalkoztunk a portál körüli történésekkel, miután szerdán kirúgták Dull Szabolcsot az Index főszerkesztőjét, tegnap pedig többen felmondtak. Ugyanakkor még nem történt tömeges felmondás, amelynek oka az is, hogy Bodolai tegnap délután elhagyta a portál épületét, és aki szerette volna még beadni a felmondását, az nem tudta megtenni.

Többen felmondtak az Indexnél
Dezső András távozott a portáltól.

A történések kulcsfiguráját a Népszava  elérte, a lapnak Bodolai László azt mondta, hogy

nem gondoltam, hogy ennek ekkora lesz a szerkesztőségre gyakorolt hatása, de valahogy fel kellett oldanunk a patthelyzetet.

Az Index szerkesztősége csütörtökön viszont már csak egyetlen feltételt támasztott: Dull visszavételét, amit Bodolai már írásban is elutasított, miután tárgyalt a szerkesztőséggel.

Bodolai ezentúl még azt mondta a napilapnak, hogy Dull leváltásakor „senki utasítására” nem cselekedett, az ő döntése volt, mert kettőjük viszonya annyira megromlott, hogy nem tud vele együtt dolgozni.

A Népszava azt még külön kiemeli, hogy Bodolai Dullt egy ügyvéddel várta az irodájában szerdán, és már elő volt készítve egy dokumentum a közös megegyezéssel való távozásról. Erre azonban a hvg.hu-nak Bodolai szerdán még azt mondta, nem azért hívta magához a főszerkesztőt a szobájába, hogy kirúgja, hanem az Indexben kialakult helyzetről és a felelősségéről akart vele beszélni. Ám akkor minek az ügyvéd, és minek az előkészített papír? – kérdezte tőle a Népszava újságírója.

Mindenre fel kellett készülni, ha nem tudjuk a kérdést tisztázni. Azt nem lehetett volna megcsinálni, hogy nincsenek előre elkészített papírok

– válaszolta Bodolai.

Az Index Dull Szabolcs visszahívását kérte, Bodolai azonban nemet mondott
Nagy a feszültség a szerkesztőségben, az álláspontok nem közelednek egymáshoz.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik