Belföld

Letartóztatták a tolnai drogmaffia vezérét és a hálózat fő terjesztőit

Letartóztatta a Szekszárdi Járásbíróság a tolnai drogmaffia vezetőjét és négy társát. A bíróság a Tolna Megyei Főügyészség indítványának megfelelően a tiltott szerek értékesítésében szintén részt vevő 19 éves nővel szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A bűnszervezetet csaknem két évig tartó nyomozás után sikerült feltérképezni. A terhelő információk, bizonyítékok alapján került a rendőrség látókörébe a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfi, akit csak “Főnöknek” hívtak a társai.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi tavaly szeptembertől egy hierarchikusan működő, kábítószert és új pszichoaktív anyagokat értékesítő hálózatot hozott létre Tolna megyében. A szereket nagy mennyiségben ő szerezte be, amelyek aztán az egymásra épülő, többszintű terjesztői hálózaton keresztül jutottak el a megye több településén élő fogyasztókhoz. Az autókereskedést is üzemeltető férfi mindehhez járműveket biztosított a terjesztőinek.

A nyomozó hatóság a több, mint száz rendőr bevonásával végrehajtott nagyszabású, összehangolt akció keretében őrizetbe vette a szervezet vezetőjét, valamint öt magasabb szintű terjesztőjét, három férfit és két nőt, akiket bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett drogkereskedelem  és más bűncselekmények miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája minden tekintetben osztotta az ügyészi indítványban foglaltakat, s egy hónapra elrendelte a szervezetet irányító férfi és a négy terjesztő letartóztatását, míg az egyik, pár hónapos gyermekét nevelő nőt bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik