Belföld

Lebukott a tolnai drogmaffia – fotók, videó

A rendőrség felszámolta a kábítószer-kereskedő bűnszervezetet.

Több mint 100 rendőr 11 helyszínen csapott le a hálózat tagjaira. Az akcióban elfogták a banda főnökét is – írja a police.hu. Hat embert állítottak elő.

Kábítószer-kereskedelemmel, illetve bűnszervezetben elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítják őket. Ezért öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetik őket.

A bűnszervezetet csaknem két évig tartó nyomozás után sikerült feltérképezni. A terhelő információk, bizonyítékok alapján került a rendőrség látókörébe a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfi.

A rendőrök átkutatták a banda tagjai által használt ingatlanokat, járműveket. Jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, illetve találtak a drog csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket.

Öt ingatlant vettek zár alá. Járműveket, pénzt, vagyontárgyakat (elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket), illetve 35 millió forint értékben a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le.

Az 54 éves tolnai férfi mellett egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost vettek őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik