Belföld

Hat évet kértek a rendőr családjának kiirtásával fenyegetőző férfire

Hat év börtönt kért a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség arra a kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt férfire, aki megöléssel fenyegette a rendőrt, miután árokba borultak kocsival részegen.

A 65 éves férfi az ittas barátjával látogatta meg április közepén a volt élettársát és rokonait. Ahogy a sofőr úgy ő is ittasan ült az autóba, amely az árokba borult.

A Miskolci Rendőrkapitányság állományába tartozó járőrök mindezt észlelve megkezdték a szükséges intézkedések lefolytatását. A férfi nem adott magyarázatot arra, hogy a kijárási korlátozás szabályait milyen okból szegte meg, majd azért, hogy a rendőrök intézkedési kötelezettségüknek ne tegyenek eleget, többször is pénzt ígért nekik. A rendőrök közölték vele, hogy vesztegetés bűncselekménye miatt elő fogják állítani.

Ennek meghiúsítása céljából az elkövető az intézkedő rendőr zászlóst kiabálva azzal fenyegette meg, hogy megöli az általa ismert helyen lakó családjával együtt, miközben maga elé emelte az ökölbe szorított jobb kezét és megindult a rendőr irányába.

A rendőrök ezt követően testi kényszert és bilincset alkalmaztak az elkövetővel szemben, aki mindkét intézkedő rendőrt trágár szavakkal illette és megöléssel fenyegette. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a gyanúsítotti kihallgatása során.

Az ügyészség hat év börtönt, és hat év közügyektől eltiltást kért a férfira arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik