Belföld

Öt évet kértek a barátja halálát okozó ittas fiatalra

Öt év börtönt kért a Veszprémi Járási Ügyészség arra a 21 éves férfira, aki tavaly decemberben ittasan okozott halálos közúti balesetet Pápa közelében.

A fiatal férfi sohasem rendelkezett jogosítvánnyal, ennek ellenére már korábban is számos alkalommal vezetett, a balesetet megelőző két évben szabálysértési eljárás is indult ellene emiatt.

Az eljárások során többször is eltiltották a vezetéstől, mégis saját autót vásárolt magának, mellyel egy rossz minőségű mellékúton tavaly december 29-én késő délután ittasan, Gecse irányából Vaszar felé közlekedett, mellette pedig a jobb oldali ülésben 23 éves barátja ült.

A fiú a rossz útviszonyokra figyelmeztető táblák, illetve a 40 km/órás sebességkorlátozás ellenére 105-115 km/órás sebességgel haladt, amikor a kocsi kerekei megcsúsztak, az autó sodródni kezdett, majd a baloldali árokba csúszott, ahol továbbsodródása után az árokfalnak ütközött, végül pedig az út melletti villanyoszlopnak csapódva állt meg. A jobb első ülésen utazó fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az ügyészség öt év börtönt, öt év közügyektől eltiltást, valamint tíz év vezetéstől való eltiltást kért a halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolt fiatalra arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik