Belföld

Álneveken, intim fotókkal zsarolt ki milliókat

Csaba egy nőtől, magát más-más embernek kiadva csalta ki a pénzt.

A vádirat szerint a férfi 2017 év végén Balázs néven, társkereső oldalon ismerkedett meg egy nővel, akitől intim fotókat kért és kapott. Miután kapcsolatuk megszakadt, saját nevét használva, Csabaként újra felvette a kapcsolatot a nővel. Azt állította, hogy pornográf oldalakon látott róla képeket.

Azt ígérte, a fotókat egy illegális szoftverrel minden weboldalról eltávolítja. Ezért 150 ezer forintot kapott. Néhány hét múlva már Balázs feleségeként kért pénzt. Hatszor, összesen 2 millió forintot kapott azért, hogy a fotók ne kerüljenek nyilvánosságra. Néhány hónap múlva, Lajosként kereste meg a nőt, mondván, főnöke a  fotók miatt tönkre akarja tenni.

A hölgy újra Csabához fordult, 1.150.000 forintot fizetett, hogy illegális szoftverével törölje az intim képeket. Fél év múlva saját nevén 550 ezerért visszavásároltatta a nővel saját fotóit. Csaba még egyszer próbált a sértettől 150 ezret szerezni arra hivatkozva, hogy „idegeneknek az internetes dolgaihoz történő hozzáférését” fogja letiltani egy szoftverrel. A nő ekkor már nem fizetett, a  hatóságokhoz fordult.

Csaba összesen 3.850.000 forintot csalt ki tőle.

Gáborként közben már egy újabb hölggyel kötött ismeretséget – ismét egy társkereső oldalon. A nő kódot adott neki az egyik közösségi oldalon lévő profiljához, ahonnan a vádlott intim fotókat szerzett meg. Három nap múlva már azt újra azt ígérte, pénzért eltávolítja a fotókat a különböző weboldalakról, ahol azokat megtalálta.

A sértett nem fizetett, így két hónappal később kilátásba helyezte, közzéteszi a fotókat az interneten. A sértett feljelentést tett. A vádlott tetteiért, minősített csalás és más bűncselekmények miatt a Győri Járásbíróságon fog számot adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik