Belföld

Győztek a szomszédok, betemetik a Bessenyei–Rogán-villa transzformátorgödrét

A jelek szerint meghátrált az Elmű a XII. kerületi Felhő utcában kialakult patthelyzetben.

Mint arról beszámoltunk, a szomszédság összefogott az Elmű új transzformátorállomás-beruházása ellen, amelyet a szolgálató a Bessenyei–Rogán-villa áramellátására kezdett kiépíteni. A környék lakói azt kifogásolták, hogy az ipari kapacitású transzformátorállomást nem a villa tulajdonosának telkén belül állítják fel, hanem a szomszédos házak elé akarják elhelyezni. A beruházó a napokban a rendőrséget is kihívta a helyszínre, mert a lakók a munkagödörbe állva akadályozták a transzformátorház elhelyezését. A rendőrök azonban nem avatkoztak be a vitában.

Csütörtök reggel viszont a beruházást végző cég gépei minden előzetes értesítés nélkül elkezdték betemetni a gödröt, és lezárni a kábeleket.

Az építést végző alvállalkozó júniusban szórólapon hirdette ki, hogy a Bessenyei–Rogán-villa tulajdonosának kérésére  transzformátorállomást építenek. Az Elmű utóbb azt állította, hogy nem csak egy ingatlan, hanem a környék több fogyasztójának ellátását biztosítaná a beruházás.

A hatalmas alapterületű, többszintes villa, amelyet a Valton-Sec Kft. résztulajdonosa, Bessenyei István és felesége, Sarka Kata építtetett, tavaly készült el. Szeptemberben odaköltözött Rogán Antal és felesége is. A milliárdos értékű ingatlant a hírek szerint az utóbbi időben már csupán Rogán-Gaál Cecília lakja, miután tavaly elvált a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztertől, a Bessenyei-Sarka házaspár pedig máshol él (a bejelentett lakcímük is Luxemburgban van).

A beruházással kapcsolatban megkerestük az Elműt is. A cég válaszából az tűnik ki, hogy csak időleges a visszavonulás.

Az árokba lefektetett kábelt az elmúlt napokban több alkalommal megrongálták (belevágtak, szemetet, sittet öntöttek az árokba), így az eszközök védelme és balesetvédelmi szempontok miatt a munkaárkot betemettük. Ügyfeleink ellátására törvényi kötelezettségünk van, az engedélyezett tervek szerinti az új ügyfelek csatlakozási igényeinek, illetve a túlterhelt helyi hálózat tehermentesítésének célját szolgáló beruházások végrehajtásának tekintetében nincsen mérlegelési lehetőségünk.

– közölte Boross Norbert kommunikációs igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik