Belföld

Iratokat keresett, őzeket és vadmalacot tápláló kecskét talált a NAV 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai könyvelési anyagot kerestek egy békési férfinél, amikor egy rossz körülmények között tartott kecskére és az általa nevelt őzgidákra, vad- és házi malacokra bukkantak – olvasható a hivatal közleményében.

A pénzügyi nyomozók egy mezőgazdasági munkásokat kölcsönző vállalkozót látogattak meg, akinek sem az adóbevallásai nem voltak rendben, és a gyanú szerint több millió forint adót sem fizetett be.

A Békés megyei házban végül azonban nemcsak a feketefoglalkoztatást bizonyító papírokra, hanem több, engedély nélkül tartott állatra is bukkantak. A kert végében lévő ólnál három őzgidát és egy kis vadmalacot találtak, akiket egy igen rossz körülmények között tartott kecske „fogadott örökbe”.

A kecske rövid kötélre volt kikötve, víz sem volt előtte. A rossz bőrben lévő állat látta el az anyai teendőket a vadak mellett, táplálta az őzeket és a vadmalacot is. Mivel az állatok tartásával kapcsolatosan bűncselekmény gyanúja merült fel, a NAV munkatársai azonnal értesítették a rendőrséget. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei megtették a szükséges intézkedéseket és a rendőrkapitányság az ügyben lopás, illetve más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást indított.

Kép: NAV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik