Belföld

A rászorulók nyaraltatásán keresett összeg egy töredékét rászorulók nyaraltatására költi Mészáros Lőrinc

Nehéz helyzetben lévő egyszülős és nagy családoknak biztosít térítésmentes nyaralást a Mészáros Csoport – közölte a Nagycsaládosok Országos Egyesület (NOE) szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a 200 millió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően mintegy 3200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július közepétől szeptember közepéig a Mészáros Csoport jóvoltából.

A családok félpanziós ellátás mellett Mészáros Lőrinc turisztikai érdekeltségeiben nyaralhatnak: a Hunguest Hotels szállodáiban és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján.

A 200 milliós összeg kontextusba helyezése végett érdemes felidézni egy júniusi cikkünket. Eszerint a rászorulók nyaraltatásán bőven többet – ide számolva az építőipari beruházásokat és a turisztikai megbízásokat is –, milliárdos összeget keresett Mészáros.

Mészáros Lőrinc nagyot kaszált a rászorulók nyaraltatásán
A Hunguest Hotels Zrt. jól keresett az Erzsébet-program szociális üdültetésein.

A Hunguest Hotels önmagában is szépen termelt. A társaság múlt évre vonatkozó mérlegének kiegészítő mellékletében az áll, hogy a szállodáik többségében 2019-ben is folytatódott a 2017 óta tartó szociális üdültetési program, amelynek keretében nyugdíjas, fogyatékkal élő és nagycsaládos vendégek 3 és 4 éjszakás üdülési csomagokra szereztek jogosultságot. Azt írják, hogy

a program lebonyolításához kapcsolódóan 2019. évben 1,2 milliárd forintot meghaladó árbevételt realizáltunk.

A Hunguest Hotels tavaly erős évet zárt: magyarországi eredményeik 2,3 milliárd forinttal 19,7 milliárd forintra nőttek, a külföldi értékesítéseik szűk egymilliárd forinttal ugrottak meg. A társaság belföldi bevételeinek nagyjából 6 százaléka származott az Erzsébet-programból.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik