Belföld

Tolvajt kerestek, önbíráskodásból emberrablás lett

Vádat emeltek négy férfi ellen. Két kollégájukat azért rabolták el, mert őket sejtették a cégüknél elkövetett lopás mögött.

Az elkövetők és a sértettek egy helyen dolgoztak. Amikor az egyik irodából 2017. szeptemberében eltűnt csaknem négymillió forint, az elkövetők – többiekre is nagy befolyással bíró – vezérében az a meggyőződés alakult ki, kollégái vitték el a pénzt. Elhatározta, ha kell, erőszakkal is visszaszerzi azt tőlük.

Értekezlet ürügyén behívták a sértetteket a telephelyre, bezárták mögöttük az ajtót, a hangadó követelni kezdte a pénzt. Amikor a sértettek értetlenkedtek, először ököllel, majd teleszkópos bottal ütötte őket, amibe társa is bekapcsolódott, a harmadik pedig felszólítására gumilövedékes fegyverrel rájuk lőtt.

Ezután a vezér engedélyezett egy telefont, hogy a sértettek családtagjaikkal a helyszínre vitessék a pénzt. Ezt követően kollégáikat megkötözték, egy zárt dobozos teherautó rakterébe kényszerítették, majd a negyedik elkövető,  sofőrként a telephely környékén autóztatta őket. Mivel rövid időn belül nem vitt senki pénzt, a vezér felszólítására az egyik sértett újra felhívta a családját azzal, hogy ha nem viszik, nem engedik el őket.

Utána a sértetteket újra a teherautó rakterébe kényszerítették, ismét autózni kezdtek velük, de ekkor már elkezdték rugdosni az autó ajtaját, kiabáltak. Az elkövetők megijedtek, hogy feltűnést keltenek, megálltak és – mivel vezérük már nem volt velük – elengedték a sértetteket azzal, hogy estére szedjék össze a pénzt.

A sértettek hozzátartozói közben a történtekről értesítették a rendőrséget, akik a telephelyre kiszállva elszámoltatták az elkövetőket. Másnap a hangadó élettársával felhívatta az egyik sértettet, aki azt mondta, az ügyet a rendőrség fogja kivizsgálni. Ekkor az elkövető átvette a telefont, életveszélyesen megfenyegette. A Pest Megyei Főügyészség emberrablás, súlyos testi sértés kísérlete és zaklatás miatt nyújtott be vádiratot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik