Belföld

Szexuálisan zaklatta nevelt fiát és lányait, 15 évet kaphat

Szexuális erőszakkal, lőfegyverrel visszaéléssel és sikkasztással vádolják.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a  letartóztatásban lévő férfival szemben, aki évekig kényszerítette szexuális cselekményre nevelt gyermekét és két lányát. A vádirat szerint 12 éves nevelt fiát 2010 és 2015 között, hetente többször, szóbeli fenyegetéssel, erőszakkal kényszerítette, 2014 és 2015 között pedig nevelt fián kívül, két lányát is zaklatta szexuálisan. Ők akkor a 12. életévüket még nem töltötték be.

A vádlottnál a nyomozó hatóság a házkutatásnál egy engedély nélkül tartott revolvert és 83 töltényt foglalt le. Kiderült, a férfi 2015. októberében eltulajdonította, saját céljaira fordította az egyik lánya középiskolai taníttatására félretett pénzt, több mint 400 ezer forintot.

A vádlottal szemben három rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, lőfegyverrel visszaélés, valamint sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ügyészség indítványozta, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, a törvényszék 15 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, 10 évre tiltsa el a közügyektől, a lőfegyvert és a töltényeket kobozza el, végleges hatállyal tiltsa el a vádlottat bármely olyan foglalkozástól, amely keretében 18 év alatti gyermekekkel foglalkozna.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlott letartóztatását, figyelemmel arra, hogy továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülve a sértetteket befolyásolná, a bizonyítást megnehezítené.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik