Belföld

Vádat emeltek a szállodák réme ellen

Úgy járta végig országszerte a hoteleket, hogy sehol nem fizetett. 40 sértettnek csaknem 3,5 milliós kárt okozott.

A férfi tavaly február 6-án szabadult ugyanilyen ügyben elrendelt letartóztatásából. Hat nappal később már kivett egy hotelszobát Hajdúszoboszlón. 2019. február 12. és november 18. között negyven szállodában 164 éjszakát töltött az ország különböző területein. A szállodai alkalmazottakat megtévesztve vett igénybe szállást, ellátást és szolgáltatást úgy, hogy arra pénze nem volt.

A legtöbbször interneten foglalt szállást három-öt napra, de a szállodai tartózkodásakor többször meg is hosszabbította foglalását. A hotelekből általában az utolsó éjszaka előtt, fizetés nélkül távozott, majd legtöbbször még aznap este megszállt egy másik település szállodájában.

November 18-án egy veresegyházi szállodában elfogták, őrizetbe vették. A vádlott a 40 sértettnek összesen közel 3,5 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség. A letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. Indítványozta, hogy a járásbíróság a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeket érdemben bírálja el és közel egymillió forintig rendeljen el a vádlottal szemben vagyonelkobzást

Ajánlott videó

Olvasói sztorik