Belföld

Pisztollyal fenyegette, ütötte a családgondozót

A vádlott egy Baja környéki faluban nevelte lányát, akit a hatóság védelembe vett. A gyámhatóság kirendelt egy családgondozót. Az ő feladata volt az iskola és a család között a kapcsolattartás, az igazolatlan hiányzásokról a tájékoztatás.

Az iskola decemberben tájékoztatta a családgondozót, hogy a lány több órát igazolatlanul mulasztott, vegye fel a családdal a kapcsolatot. A férfi december 16-án délután elment hozzájuk. A lány beengedte, de apja szitkozódni kezdett, vitát provokált.

A szóváltás közben a 78 éves férfi elővett egy engedéllyel tartott flóbert pisztolyt, amivel hadonászott, majd – hogy ráijesszen a sértettre – felhúzta a fegyvert. A folyamatosan hátráló sértett meglökte a vádlott fegyvert tartó kezét, gyomorszájon ütötte a vádlottat, így el tudta venni tőle a fegyvert.

A vádlott az ütéstől visszaesett, de azonnal felkapott egy felmosót, azzal ütötte a sértettet, aki kimenekült a házból és értesítette a rendőrséget. A családgondozó nem sérült meg. A rendőrök lefoglalták a lőfegyvert és a felmosónyelet, a vádlott fegyvertartási engedélyét visszavonták.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik