Belföld

Ügyészségi rajtaütés volt egy budapesti műszaki vizsgaállomáson

Kedd reggel rendőrök vonultak ki a budapesti Mozaik utcában található hatósági műszaki vizsgálóállomásra – számolt be a Totalcar.hu. A portál újságírója előbb a rendőrséghez fordult, majd onnan a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) irányították, ahonnan azt a választ kapta, hogy:

a megkeresésben megjelölt ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség összehangolt nyomozati cselekményeket folytat, amelyek eredményéről sajtóközlemény kiadását tervezzük.

Kedd késő délután a KNYF azt közölte az MTI-vel, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett a Mozaik utcai vizsgaállomás ügyében, eszerint

a kormányhivatal „közlekedésfelügyeleti főosztályának több dolgozójával szemben a Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések” gyanúja miatt.

Hozzátették, a kormányhivatal számára kiemelten fontos az állampolgárok védelme, ezért minden bűncselekmény gyanújának kivizsgálásával kapcsolatban szorosan együttműködik a nyomozóhatóságokkal, és a kormányhivatal az ügyben megtette a megfelelő jogi és működéséhez szükséges szervezeti intézkedéseket.

A fővárosi kormányhivatal alá tartozó vizsgaállomás az egyik legnagyobb forgalmú az országban, tavaly novemberig összesen 42 ezer járművet vizsgáztattak le – jegyezte meg a Totalcar. Többek között más országokból származó használt autók honosításával és vizsgáztatásával, az új autók első forgalomba helyezése előtti vizsgáztatásával, a taxik éves műszaki vizsgáztatásával, illetve haszonjárművek időszaki vizsgáztatásával foglalkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik