Belföld

Rágyújtotta házát tolókocsis élettársára a mányi nő – fotók

Elmenekült, de végül feladta magát. Az idős férfit a szomszédok mentették ki.

Vasárnap este kapta a rendőrség a bejelentést, hogy Mányon ég egy családi ház. Amikor a katasztrófavédelem munkatársaival az ingatlanhoz értek, a földszint lángokban állt. A police.hu szerint már az oltással egy időben, a helyszíni adatgyűjtésnél felvetődött, hogy szándékos gyújtogatás történt, amivel kapcsolatba hozható a tulajdonos. A rendőrök azonnal megkezdték a nő felkutatását.

A közelben lakók elmondták, a rendőrség értesítése után azonnal az égő ingatlanhoz mentek, a garázsból kimenekítették az ott tartózkodó, mozgásképtelen idős férfit.

Másnap reggel az asszony Balatonvilágosról tárcsázta a segélyhívót, és azt mondta, szeretné feladni magát, mert előző este ő gyújtotta fel mányi otthonát. A rendőrök az 54 éves nőt Balatonvilágoson elfogták, őrizetbe vették.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nő vallomásában azt mondta, élettársa gyermekével fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, hogy egy bicskei töltőállomáson benzint vesz. Azt a ház két szintjén szétlocsolta, meggyújtotta. Mikor látta a tüzet fellobbanni, távozott, autójával Balatonvilágosra ment, majd másnap feladta magát a rendőrségen.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik