Belföld

Betont tettek a sínre, katasztrófa lehetett volna

A vonat kisiklását is okozhatta volna egy 11 éves gyerek és 27 éves társa Nagykátánál.

„Csikkezni” járt a nagykátai vasútállomásra egy 27 éves férfi a 11 éves gyerekkel. Kavicsokat, köveket, betondarabokat tettek a  sínekre, hogy megnézzék, mi történik. A rendőrök két nap alatt elfogták a párost, miután a vasútőr július 1-jén bejelentést tett – írja a police.hu.

A síneken talált betontörmelék egy nagyobb darabból maradt meg, amit egy áthaladó vonat tört össze. A rendőrség szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset, ha elsőként nem egy lassabban haladó zónázó, hanem egy „gyorsvonat kapja telibe a betondarabokat, az akár a vonat kisiklását is okozhatta volna”.

Másnap hajnalban egy vonatvezető időben vette észre a 2,1 méter hosszan sínekre helyezett nagyméretű betondarabokat, sikerült úgy megállnia, hogy azokon ne haladjon át.

 

A nagykátai rendőrök emlékeztek rá, hogy két hónapja éjszaka az állomáson igazoltattak egy párost, amely tagjaira ráillett a most kapott személyleírás. Július 3-án elszámoltatták a 27 éves, battonyai M. Dávidot és egy helyi 11 éves gyereket.

A kiskorút törvényes képviselője jelenlétében meghallgatták. Tettét megbánta, beismerte. A betonpakolást szintén beismerő M. Dávid ellen – szabadlábon hagyása mellett – közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik