Belföld

8,5 milliárd forintot kapott Lázár János ménesbirtoka

Újabb milliárdok ömlenek a Lázár Jánosra bízott mezőhegyesi ménesbirtokba – írja a 444.hu. A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent rendelet szerint 8,5 milliárdért elindul nemzeti öntözési mintaprogram az állami cég által használt 5500 hektáron.

A döntés az indoklás szerint

a mezőhegyesi ménesbirtoknak a magyar állattenyésztésben és növénytermesztésben betöltött kiemelkedő szerepére figyelemmel, a fenntartható vízgazdálkodás, valamint a versenyképes, profitábilis és önellátásra képes mezőgazdaság erősítése és megteremtése érdekében történt.

A mezőhegyesi gazdaság államosítását még Lázár intézte. 2016-ban 2,1 milliárd forintot csoportosítottak át a Miniszterelnökséghez, hogy megvásárolják a Mezőhegyesi Ménesbirtokot. Lázár 2018 szeptemberében nevezték ki a Ménesbirtokkal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

mezőhegyesi ménesbirtok (mezőhegyesi ménesbirtok)
Lázár János szétcsapott a Ménesbirtok menedzsmentjében
A volt miniszter nem tudott róla, hogy a felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok erősen VIP-kategóriás beruházásokat tervez.

Kiemelt kép: A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. és a Mezőhegyesi Állami Ménes épülete Mezőhegyesen 2016. november 22-én. Ezen a napon sajtótájékoztatón jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány november 8-ai döntése alapján több mint 2 milliárd forintért visszavásárolta a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, majd a korábban is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel összevonva, megalapította a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot. MTI Fotó: Rosta Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik